Monday 29 September 2014

Sarežģītākais, piesakoties studijām ārzemēs


Dream Foundation Latvija seko savu studentu gaitām viņu pirmajā gadā ārzemju augstskolās.
Kas bija sarežģītākais, piesakoties studijām/ gatavojoties uzsākt studijas?

 Dāvids, Architectural Technology and Construction Management, VIA University College (Dānija): „Sarežģītākais bija uzsākt. Līdzko es iegāju vajadzīgajā ritmā, es varēju izdarīt visu nepieciešamo, lai uzsāktu studijas ārzemēs.

Marta, European Studies, University of Southern Denmark: „Nebija jau nekas diži sarežģīts, vajadzēja tikai vairāk saņemties visu paveikt pēc iespējas labāk, vairāk sevi disciplinēt, gan kārtīgi mācoties, gan izpildot augstskolu noteiktos kritērijus. Ja mērķis ir skaidrs, tad viennozīmīgi ir pietiekoši liela motivācija. Vajag tikai ļoti, ļoti gribēt un strādāt, lai sasniegtu vēlamo :)

Inga, Market and Management Anthropology, University of Southern Denmark: „Manuprāt, grūtākais bija atbildes sagaidīšana, jo dokumentus iesniegt bija viegli, bet SDU atbildes sniegšana bija tikai jūlija beigās, tāpēc bija ļoti ilgi jāgaida, lai gan citi jau zināja, vai ir tikuši.

Zane, Media and Entertainment Management, Stenden University of Applied Sciences (Nīderlande): „Sarežģītākais bija izlemt, kur īsti vēlos mācīties, lai vēlāk nenāktos nožēlot. Tiesa gan, ka pat tagad neesmu īsti pārliecināta, par savu izvēli, taču zinu, ka šī programma man ir visatbilstošākā.
Lai pieteiktos studijām, jābūt gribasspēkam un uzņēmībai doties uz ārzemēm, cīnīties par savu nākotni.

Jānis, Civil Engineering, VIA University College (Dānija): „Nokārtot IELTS testu un izvēlēties programmu.

Ieva, Business, language and culture (Chinese), University of Southern Denmark: „Lai pieteiktos šai augstskolai, nebija nepieciešams pildīt IELTS vai jebkādu citu valodas testu, tāpēc pieteikšanās nebija grūta. Sarežģītākais man bija uzrakstīt motivācijas vēstuli, bet tas ir atkarīgs no katra cilvēka personīgi.

Ieva, LLB Law, Birmingham City University (Lielbritānija): „Sasniegt universitātes uzstādītos noteikumus un atrast dzīvesvietu.

Marta, Logistics Management, Zealand Institute of Business and Technology (Dānija): Papīru jūras.

Viktors, ICT Engineering, VIA University College (Dānija): „Personīgi man – dabūt pasniedzēja rekomendācijas vēstuli, bet kopumā pieteikšanās process bija samērā vienkāršs. Īpaši rūpīgi nebiju gatavojies studiju sākumam.

Vilhelmīne, Marketing Management, Zealand Institute of Business and Technology (Dānija): „Bija visnotaļ liela noņemšanās ar dokumentiem, bet pateicoties Dream Fondation, viss gāja raiti. Personīgi man vislielāko stresu izraisīja pats pārcelšanās process. Bet tieši visa domāšana un bailes par to, kas būs un kas nebūs - emocionāli nebija viegli.

Andžejs, Environmental Engineering, University of Southern Denmark: „Manā gadījumā sarežģīts nebija nekas, bija tikai daudz visādu "feilu", kas padarīja visu daudz interesantāku. Citiem problēmas sagādā mājvietas un darba atrašana.

Armands, International Financial Management & Control, The Hague University of Applied Sciences (Nīderlande): „Gatavojoties uzsākt studijas, sarežģītākais noteikti bija atrast dzīvokli jaunajā dzīves vietā. Tikmēr nācās dzīvot hostelī 2 nedēļas un maksāt 27 eur/diennaktī. Visu dokumentu noformēšana bija tikai detaļas.

Lāsma, Architectural Technology and Construction Management, Lillebaelt Academy of Higher Professional Education (Dānija): „Man vislielākās grūtības sagādāja dzīvesvietas atrašana, bet, kā teikt, viss labais nāk ar gaidīšanu, kā arī kas meklē, tas atrod.

----- 

Šobrīd aktīvi notiek pieteikšanās studiju programmām ar sākumu 2015. gada janvāra beigās/ februārī! Izvēlies piemērotu programmu un piesakies tai šeit!
Lai atvieglotu pieteikšanās procesu, piesakies bezmaksas konsultācijai šeit!

No comments:

Post a Comment