Friday 19 September 2014

Kāpēc studēt ārzemēs?



Dream Foundation Latvija seko savu studentu gaitām viņu pirmajā gadā ārzemju augstskolās.
Šoreiz jautājam, kāpēc jaunieši izdomājuši studēt ārzemēs!


Marta, European Studies, University of Southern Denmark: „Es esmu no tiem cilvēkiem, kas nespēj noskatīties uz mūsdienu plašajām iespējām, neizmantojot tās. Tik daudz augstskolu un interesantu studiju programmu visdažādākajās pasaules valstīs. Tieši lielā vēlme redzēt un piedzīvot vēl nezināmo un daudzveidīgo bija tas dzinējspēks, kas mani tik ļoti virzīja mācīties ārpus savas valsts robežām.

Inga, Market and Management Anthropology, University of Southern Denmark: „Lai iegūtu labāku izglītību un vēlējos jaunus piedzīvojumus.

Dāvids, Architectural Technology and Construction Management, VIA University College (Dānija): „Es izvēlējos studēt Dānijā, jo tur pieejamā arhitektūras izglītība ir augstākā līmenī nekā Latvijā. Mans un citu cilvēku viedoklis, neesmu meklējis neapgāžamus pierādījumus.

Jānis, Civil Engineering, VIA University College (Dānija): „Jo Latvijā ar augstāko izglītību ir švaki, ja vien tu nedomā studēt Medicīnu vai stāties SSE, un liels faktors bija studiju izmaksas Dānijā, kas ir necik eiro par visām studijām kopā.

Lāsma, Architectural Technology and Construction Management, Lillebaelt Academy of Higher Professional Education (Dānija): „Par iemeslu studēt ārzemēs kalpoja tālākās attīstības iespējas atrast dabu ārpus Latvijas robežām, kā arī gūt cita veida pieredzi.

Zane, Media and Entertainment Management, Stenden University of Applied Sciences (Nīderlande): „Ļoti vēlējos mācīties ārzemēs, lai uzlabotu savas angļu valodas zināšanas, dzīvotu patstāvīgi no vecākiem, gūtu pieredzi ārpus Latvijas, ļautos izaicinājumam, gūtu starptautisku izglītību, lai nākotnē veiksmīgi startētu izvēlētajā jomā.

Vilhelmīne, Marketing Management, Zealand Institute of Business and Technology (Dānija): „Vēlējos iegūt jaunu pieredzi un redzēt, kā dzīve un mācības notiek citur. Biju dzirdējusi, ka Dānijā visu māca caur grupu darbu nevis tikai caur grāmatām, bet tad jau redzēs.

Ieva, Business, Language and Culture (Chinese), University of Southern Denmark: „Godīgi sakot, ideja par studēšanu ārzemēs man radās diezgan spontāni. Nebiju īsti pārliecināta, ko gribu darīt pēc vidusskolas, tāpēc biju gatava gandrīz visām iespējām. Sapratu, ka studijas ārzemēs būs kaut kas jauns, tāpēc es pieņēmu šo izaicinājumu! :)

Andžejs, Environmental Engineering, University of Southern Denmark: „Tikai tāpēc, ka es zināju savu mērķi.

Viktors, ICT Engineering, VIA University College (Dānija): „Gribēju iekustināt savu dzīvi, kļuva ļoti apnicīgi dzīvot Rīgā, gribēju izbaudīt kaut ko jaunu.

Ieva, LLB Law, Birmingham City University (Lielbritānija): „Labāka izglītība, pieredze.

-----

Izvēlies sev piemērotu studiju programmu mūsu kursu meklētājā: http://www.dreamfoundation.eu/courses/search

No comments:

Post a Comment