Thursday 21 July 2016

Rihards par Coventry Universitāti

Rihards ir pabeidzis 1. studiju gadu Coventry Universitātes studiju programmā Business and Finance. Uzdodam Rihardam 5 ātros jautājumus, kas vienmēr aktuāli tiem, kuri vēl tikai domā par studiju uzsākšanu!


 - Kā Tev patīk Tava universitāte un studijas? Kā viss notiek?
R: Man prieks, ka izvēlējos šo universitāti un vispār, ka atbraucu. Studēju biznesu un finanses, kas galvenokārt ir biznesa fakultātē. Ēkas pirmajā stāvā ir akciju tirgus zāle, ja nu kāds vēlas iemācīties vai jau māk ar to nodarboties. Tajā pašā ēkā notiek lekcijas, kurās ir viss kurss vai pat vairāki, bet pēc tam visi tiek sadalīti semināru grupās un ir iespēja praktiski iemācīties pielietot to, ko stāsta lekcijās. Kopumā ļoti sabalansēta teorija ar praktiskajām zināšanām.

 - Kur un kā meklēt dzīvesvietu?
R: Ja ir iespēja investēt nedaudz vairāk, tad iesaku dzīvot kopmītnēs, kas ir nedaudz dārgāk, bet sanāk iepazīties ar daudz cilvēkiem un ēkas ir svaigas, ļoti labā stāvoklī. Ja vēlaties ietaupīt, tad iesaku atbraukt šurp, jau iepriekš sarunājot tikšanās, lai varētu dzīvē apskatīt mājiņas. Lasiet atsauksmes par aģentūrām!!! Mēs ieradāmies pēdējā nedēļā pirms mācību gada sākuma un gāja ļoti grūti. Ja paveicas, var dabūt ļoti labu māju par £300 (vienam cilvēkam bez komunālajiem). Komunālie ir apmēram £40 mēnesī no cilvēka, bet var atšķirties atkarībā no mājiņas.






- Cik izmaksā dzīvošana? Ar kādām izmaksām jārēķinās?
R: Grūti atbildēt par izdevumiem, jo kā students esmu iemācījies izdzīvot divas nedēļas par £10, un tajā pašā laikā varu arī tērēt £20 dienā. Viss atkarīgs no tā, vai ir nauda. Es teiktu, ka būtu labi rēķināties ar £300 dzīvošanai, £50 komunālajiem un £200 ēdienam. Protams, droši vien izies vēl £100 neparedzētām lietām, bet tas viss ir tikai apmēram. Ja grib, var tērēt mazāk, plānojot uz priekšu, un var arī dzīvot veselīgāk un ērtāk, tērējot vairāk. 

- Vai studijas var apvienot ar darbu? Kā atrast darbu?
R: Darbu ir iespējams atrast Koventrijā, bet tas visdrīzāk būs studentu darbs, piemēram, bārā. Cita opcija ir braukt uz Birmingemu ar CV rokās un sākt iesniegt to visur. Tur darbu nav grūti atrast, jo tā ir milzīga pilsēta 20 minūšu attālumā, ar vilcienu braucot no Koventrijas. Tā es atradu savu darbu un esmu ļoti laimīgs. Nav grūti apvienot darbu ar studijām, jo uz universitāti jāiet tikai 3-4 reizes nedēļā. Bija brīži, kad atļāvos strādāt pat 30 stundas nedēļā paralēli studijām. Jā, tas bija tas laiks, kurā tērēju £20 dienā! :)


- Vai vari sniegt kādus īpašus ieteikumus vai padomus topošajiem studentiem?
R: Galvenais ieteikums no manas puses būtu neuztraukties par savu angļu valodu. Pat ja nepadodas tik labi, pēc diviem mēnešiem tekoši varēsiet sazināties, jokot un rakstīt! 



Ir viegli atrast jaunus draugus! Otrs puisis bildē ir Riharda angļu draugs no universitātes, kas jau 2 reizes paguvis paviesoties Latvijā!




R: Ja kādam ir kādi konkrēti jautājumi vai vēlaties vienkārši kādu pazīstamu cilvēku, piemēram, ja braucat vieni, varat droši rakstīt facebook: Rihards Lukaševskis vai uz epastu rlukasevskis@gmail.com! Veiksmi studijās!


Ja vēlies pieteikties studijām Coventry vai citā universitātē, ieskaties šeit: www.dreamfoundation.eu, labprāt palīdzēsim! :)

No comments:

Post a Comment