Tuesday 23 August 2016

NEDOMĀ DIVREIZ! Būšana ārzemēs Tev daudz ko iemācīs!



Savā studiju pieredzē ar mums dalās Annija, kura ir pabeigusi 1. kursa studijas Event Management programmā Coventry Universitātē. 


Augstskolas vide

Augstskola pati par sevi ir ļoti moderna, skaista un parocīga, fakultātes ir svaigi remontētas. Tajā ir atrodams viss nepieciešamais – pieejami datori, printeri, info punkti, atpūtas krēsli, frizētava un pat kino. Ēdnīca ir piemērota dažādām gaumēm un kafijas mīļotājus priecēs iespēja turpat tikt pie Costa Coffee vai Starbuck kafijas krūzes. Tas viss vienā ēkā - The Hub

Īpaši var izcelt bibliotēku, kura ir atvērta 24/7!!!
Tev nebūs jāuztraucas par studiju materiālu trūkumu, jo pieejamais grāmatu un pārējo materiālu klāsts ir MILZĪGS! Studentu vajadzībām ir pieejami gan HP, gan Apple datori! Bibliotēkā ir atsevišķi izdalīti stāvi – individuālam darbam, grupu darbam un pat stāvs, kurā var atpūsties mākslīgā zālienā ar pufiem!
Annija piemin, ka šī noteikti ir labākā bibliotēka, kurā viņa ir bijusi!

 

Studijas un prakses iespējas

Lekcija nav bieži, personīgi Annijai tās bija 3 reizes nedēļā ( 2h lekcijas, 2h semināri). Jābūt diezgan patstāvīgam, jo atšķirībā no vidusskolas te neviens neskries pakaļ un neliks neko darīt. Katram pašam ir daudz jālasa paralēli mācībām un jāseko līdzi jaunumiem savā sfērā. Tiek organizēti gan grupu, gan individuālie darbi, bet eksāmeni pārsvarā ir eseju veidā. 

Uz universitātes e-pastu nepārtraukti nāk piedāvājumi par prakses iespējām, kā arī pasniedzēji bieži vien paši piedāvā dažādus variantus. Runājot par apmaiņas programmām, tās ir iespējamas, bet ne pirmajā mācību gadā.

Dzīvesvieta, darbs un dzīvošanas izmaksas

Dzīvesvietu piedāvājums ir pietiekami plašs, tikai ir jāiet un jāskatās. Ir iespējams dabūt visu ko vēlies, bet tas ir arī atkarīgs no tā, cik daudz esi gatavs maksāt.
Darba iespējas pilsētā netrūkst, bet populārākais ir darbs naktīs.
Runājot par dzīvošanas izmaksām, Annija piemin, ka tās ir ļoti individuālas, ap 700 EUR noteikti aizies.

Ja būtu jānovērtē iespējas pavadīt laiku ārpus studijām?

Annija tās vērtētu ar 10! Augstskola pati piedāvā dažādas iespējas, kā pavadīt brīvo laiku, ir dažādi sporta veidi, dejas un viss, kas var ienākt prātā! Ārpus augstskolas – muzeji, kino, ledus halle, iepirkšanās centri un naktsklubi. Ja ielec vilcienā, pēc 10 minūtēm esi blakus pilsētā, kur ir vēl vairāk variantu un ja vēlies ko vairāk, Londona ir tikai stundas brauciena attālumā!


Ieteikums topošajiem studentiem, kas apdomā studiju iespējas tavā augstskolā?

Kravā tik mantas un brauc šurp! Tā viennozīmīgi ir nepieciešama pieredze!




Ja Tevi interesē studijas Coventry Universitātē vai citur Anglijā, ieskaties: www.dreamfoundation.eu

No comments:

Post a Comment