Tuesday 4 March 2014

Bija žēl, ka nāksies šķirties no savas valūtas, tāpēc iedomājāmies – kāpēc lai mēs neizveidotu zīmolu, veltītu speciāli mūsu Latam!

Par studijām ārzemēs, atgriešanos Latvijā un jauna modes zīmola radīšanu stāsta Agate Rubene, DUU dizainere.

 Nu jau kā divus mēnešus dzīvoju Latvijā, kur esmu atgriezusies no studijām Dānijā un Nīderlandē. 
Iepriekš studēju International Fashion Design programmā TEKO, VIA University College Dānijas pilsētā Herningā, kur pabeidzu AP degree, bet pēc tam pārcēlos uz Amsterdamu, lai turpinātu studijas Amsterdam Fashion Institute (AMFI).

 Studijas ārzemēs man sniedza gan daudzveidīgas zināšanas, gan iespējas ceļot, iepazīt citas kultūras, apgūt jaunas svešvalodas un, galvenais, praktisku darba pieredzi savā jomā. Tāpat ilgstoši uzturoties ārzemēs rodas daudz plašāks skatījums uz lietām, tiek piespēlētas situācijas, kurās nenonāktu esot Latvijā. 
 Studijas Dānijā un Nīderlandē paver plašas iespējas - studiju laikā tiek piedāvātas dažādas ekskursijas, braucieni uz vietējām un ārvalstu kompānijām, obligāta ir studiju prakse (internship), kuras laikā biju interns modes zīmolam Anglijā. Tāpat izmantoju iespēju doties apmaiņas programmā uz jau minēto Amsterdam Fashion Institute. Pēc tur pavadītā semestra, arī nolēmu turpināt studijas tieši Amsterdamā, gan pilsētas, gan pašu studiju, izglītības līmeņa dēļ. 
 Noteikti jāpiemin, ka studijas abās universitātēs ir ļoti praktiskas, skolas darbojas pēc tā sauktā Reality School concept. Studenti no Fashion, Branding & Marketing un Retail programmām strādā kopā pie vairākiem projektiem, lai gala rezultātā izveidotu jaunu produktu/zīmolu, ko varētu prezentēt un pārdot. Skolu pasniedzēji paši strādā modes industrijā, veiksmīgi vada savus zīmolus, tādēļ var dalīties savā pieredzē. 
 Ideja par Lata krekliem un sava modes zīmola veidošanu radās, kad vēl studēju un strādāju Amsterdamā, Skype sarunu laikā ar brāli Rūdi. Pārrunājot sadzīviskas lietas, apspriedām arī Latvijas pāriešanu eirozonā. Mums abiem, tāpat kā daudziem Latvijā, vienmēr ļoti patikusi sava valūta. Bija žēl, ka nāksies no tās šķirties, tāpēc iedomājāmies, kāpēc lai mēs neizveidotu zīmolu, sākumā T-kreklus, veltītus speciāli mūsu Latam, lai cilvēki atcerētos, godātu un neaizmirstu savu valūtu, kas mums kalpojusi 21 gadu. 
Sākām darbu man esot Amsterdamā, bet brālim ar viņa kursabiedru - Latvijā. Bijām jau pieraduši savstarpēji komunicēt interneta vidē, sazinoties caur skypecalliem, facebook'ā un e-pasta vēstulēm, tādēļ problēmas neradās, man esot ārzemēs, bet abiem puišiem Latvijā. Gandrīz katru dienu saskaipojām un sarakstījāmies. Es strādāju pie dizaina daļas, bet puiši meklēja sadarbības partnerus, risināja finansiālos jautājumus. Latvijā ierados, kad krekli jau bija iegādājami veikalos. 


 Šobrīd notiek darbs pie nākamajiem dizainiem, apģērbu līnijas paplašināšanas, tāpēc drīzumā gaidāmas vairākas jaunas ziņas no DUU! 
Video par Lata kreklu var apskatīties šeit: http://www.youtube.com/watch?v=NG4NMTz9_bE


Dream Foundation martā piedāvā īpašu akciju „Studē ārzemēs, neaizmirsti Latviju!”

Tiem, kas martā pieteiksies studijām ārzemēs ar Dream Foundation, saņems pozitīvu atbildi no augstskolas un dosies studēt, Dream Foundation līdzi dāvinās Lata kreklus, lai svešumā atgādinātu par Latviju! Plašāka informācija un pieteikšanās studijām mājas lapā www.dreamfoundation.eu


No comments:

Post a Comment