Monday 26 September 2016

Tas ir tikai sākums!

Juris devies uz Lielbritāniju, lai Nottingham Trent Universitātē uzsāktu studijas Broadcast Journalism programmā. Nedēļu pēc ierašanās Notingemā Juris dalās pirmajos iespaidos:

"Pirmais kultūršoks nu jau garām - lēnām jau esmu apradis ar etnisko un kultūras daudzveidību. Te viss ir citādi, to varu teikt droši. Par to nav iespējams brīdināt, ja nolem mācīties citā valstī, šajā gadījumā Anglijā, tevi neviens nespēs sagatavot tam, kas gaidāms, taču nedomā, ka tas ir ar negatīvu nozīmi. Tieši pretēji. Pašam to visu izjūtot uz savas ādas, iespaidi pavisam atšķiras no tā, ko teikuši ir apkārtējie, īpaši, ja esi te pirmo reizi savā mūžā. Protams, nenoliedzams fakts, ka bez palīdzības nekādi. Lai cik patstāvīgs tu, tavuprāt, esi - palīdzība ir ne tikai vēlama, bet gan vajadzīga. Tam nav obligāti jābūt materiālam atbalstam, tas var būt vienkāršs padoms, kā piemēram, kuru banku labāk izvēlēties un kā atrast piemērotu dzīvesvietu.


Notingema ir apburoša pilsēta, bet esmu dzirdējis, ka tādas ir gandrīz visas Anglijas pilsētas. Apbur ar savu it kā mūsdienu vienkāršību, taču bagātu pagātnes piegaršu, kura jo spilgti izjūtama arhitektūrā.

:D
Kopumā, nevaru iedomāties piemērotāku vietu, kur apgūt savu sapņu profesiju. Milzīgs paldies Elīnai un visai Dream Foundation komandai par atbalstu un palīdzību, un pat pierunāšanu tomēr nebaidīties un ķert mirkli!"

Nu jau oficiāli students!
Kad Starbucks pārdevēja cenšas izburtot vārdu Juris, bet galvā kas pavisam cits.


Ja arī tevi interesē studijas šajā vai kādā citā ārzemju augstskolā, ieskaties šeit: www.dreamfoundation.eu vai piesakies bezmaksas konsultācijai www.ej.uz/konsu!

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete