Friday 9 September 2016

Viss jaunais ir labs un interesants, tik jātur acis vaļā!

Sindija šoruden uzsākusi studijas Nīderlandē - Avans University of Applied Sciences studiju programmā International Financial Management. Kamēr viss vēl pavisam svaigi, aicinām dalīties jaunajā pieredzē un pirmajos iespaidos!

Sindija pie savas universitātes

"Pirms mācību sākuma bija arī iepazīšanās nedēļa, kur bija visi internacionālie studenti. Bija ļoti, ļoti interesanti iepazīties ar cilvēkiem no visām pasaules malām. Vairākums ir no Vācijas, bet ir arī studenti pat no Āfrikas, Brazīlijas un Kolumbijas.
Kaut gan es ierados Nīderlandē vēl pāris dienas pirms iepazīšanās nedēļas, tikai tagad esmu nokārtojusi visas citā valstī dzīvošanai nepieciešamās lietas - uztaisīju sabiedriskā transporta kartiņu, atvēru bankas kontu un internetbanku, nopirku vietējo telefona nummuru, piedeklarējos, saņēmu arī studentu karti un līgumu par pieņemšanu universitātē.
Braucot šeit mācīties, obligāti ir jāiztulko dzimšanas apliecība, vajag Apostilles zīmogu un obligāti jāņem līdzi oriģinālā dzimšanas apliecība - bez tās piedeklarēties nav iespējams.

 
Dzīvot šeit ir baigi forši, visur var nokļūt ar riteni, ir arī riteņiem apsargājamās stāvvietas par brīvu. 
Vispār universitāte ļoti skaista un liela, visi studenti ļoti draudzīgi, pasniedzēji pretimnākoši - atbildēs uz jautājumiem arī pēc lekcijas. Noteikti iesaku šo universitāti viesiem gribēt studētājiem, viss ir ļoti augstā līmenī. Dzirdēju arī, ka mana programma šajā universitātē ir tā grūtākā. Piemēram, manā progrāmmā mēs esam tikai 60 cilvēku, bet Biznesa programmā ir 300 cilvēku. Manā programmā obligāti jāpērk mācību grāmatas, citās programmās arī neesot tik obligāti jāpērk grāmatas - varot iztikt ar 2 vai 3 grāmatām visu gadu.
Man bija arī viens liels pārsteigums - uzzināju, ka pirmajam semestrim visas grāmatas izmaksā 800 eiro! Visi skolotāji arī ļoti pieprasa, ka grāmatas vajag obligāti. Meklēju lietotas grāmatas internetā un pirku arī no studentiem. Noteikti iesaku pirkt lietotas grāmatas, jo vismaz šeit tās visas ir kā jaunas, un samaksāju tikai pus cenu!

Studiju grafiks vispār ļoti saspringts. Kopā ir 7 mācību priekšmeti šajā ceturksnī, bet paralēli ir jāraksta divi projekti. Eksāmeni un projekti jānodod būs oktobra vidū, kad arī beigsies pirmais ceturksnis. Mācības vispār ir saspringtas, ļoti liels apjoms jāizņem ļoti īsā laikā. Nedēļā ir jāapgūst aptuveni 30 lapaspuses katrā priekšmetā, paralēli jāraksta projekti. Katras lekcijas sākumā ir kāds testiņš par to, kas bija jāapgūst iepriekšējā nedēļā. Katrā mācību priekšmetā, vēl bez vielas apgūšanas, ir jāpilda papildus mājasdarbi, kuriem visiem ir konkrēts iesniegšanas laiks, ko nedrīkst nokavēt. Tagad 7 nedēļas būs tikai mācības (šobrīd esmu 2. nedēļas vidū), 8. nedēļā eksāmeni, 9. nedēļa ir brīva, bet 10. nedēļā ir otrā un pēdējā iespēja, lai nokārtotu eksāmenus. Šobrīd viss liekas ļoti grūti lielā apjoma dēļ, jo pat pirms eksāmeniem nebūs brīvs laiks mācībām, jo 7. nedēļā būs vēl mācības par tekošo vielu, bet 8. nedēļā būs visi 7 eksāmeni..
Bet vispār priekšmeti liekas ļoti interesanti, laikam esmu atradusi savu īsto jomu, tādēļ ir liela apņēmība un gribasspēks visu paspēt un izmācīties :) 

Tas pagaidām arī viss. Esmu laimīga, ka izlēmu mācīties ārzemēs. Pat par šo mazo laika sprīdi ir mainījušās jau kaut kādas dzīves vērtības un uzskati, ieraugot tik ļoti daudz ko jaunu. Šobrīd mans moto ir - viss jaunais ir labs un interesants, tik jātur acis vaļā :)"


Ja vēlies pieteikties studijām Nīderlandē - ieskaties šeit: www.dreamfoundation.eu vai piesakies bezmaksas konsultācijai: www.ej.uz/konsu

1 comment:

  1. Nosūtīt jūsu kredīta pieteikumu uz vienīgo uzņēmumu, kas palīdz ikvienam šeit: schaufelconst1@gmail.com~~HEAD=pobj
    Vai jums ir nepieciešams kredīts? Es strādāju katru dienu ar bankām un privātiem aizdevējiem un daļēji privātas, un, pamatojoties uz jūsu situāciju un dažiem jautājumiem, es aicinu jūs, es varu tieši jums pareizo finanšu iestāde, kas var jums palīdzēt un apstiprināt jūsu kredīta pirmā testa laikā. Nav nepieciešams piemērot visur un atteikt un ietekmēt jūsu kredīta reitingu. Šī apspriešana ir vērtīgs, jo īpaši, ja jūsu kredīta reitings nav ideāls ...
    Aizdevums, ka jūs vēlaties būt starp 10.000 € à15.500.000 € ar procentu likmi 2,5% gadā. Norādiet atmaksas termiņu pēc Jūsu izvēles un nosūtīt mums pieprasījumu, lai mēs varētu nākt un palīdzēt jums.
    Paldies, un nevilcinieties sazināties ar mums: schaufelconst1@gmail.com

    ReplyDelete